STOŽER CZ KA. ŽUP, STALNO ZASJEDA.

Kategorija: OGULIN

U Karlovačkoj županiji do sada nije zabilježen niti jedan slučaj oboljelih od koronavirusa.

Stožer CZ Karlovačke županije donio je nekoliko zaključaka:

  1. Trgovački centri na području Karlovačke županije dužni su otvoriti dovoljan broj naplatnih mjesta-blagajni da se ne stvaraju gužve, držati se međusobne udaljenosti od najmanje 1 metra, preporuča se dodatna dezinfekcija prostora, kolica i košara za kupovinu te da se uklone reklamni letci i ostali papirnati materijali.
  2. Svi ugostiteljski objekti na području Karlovačke županije trebaju ograničiti broj ljudi u objektima- moraju biti međusobno udaljeni najmanje 1 metar. Isto se odnosi na sve objekte uslužne djelatnosti (frizeri, pedikeri…). Nadzor nad provedbom ovih zaključaka provodit će komunalno redarstvo jedinica lokalnih samouprava.
  3. Nalaže se svim sportskim klubovima te svima koji se bave kulturno-umjetničkom djelatnošću da odgode sve svoje aktivnosti, odnosno treninge, probe i predstave.

Na području Karlovačke županije do ovog trenutka nema osoba u karantenskom smještaju.

Za potrebe komunikacije na terenu svi Stožeri CZ u gradovima u Karlovačkoj županiji osigurali su 24-satno dežurstvo za sve upite i nejasnoće.

Po naputku Stožer CZ RH uspostavljena je karantena s parkirališnim prostorom za kamione, u kojima će biti smješteni domaći vozači teretnih vozila nakon istovara tereta. Vozači više neće morati biti u samoizolaciji kao dosad, već će prema potrebi iz karantene odlazili na put i nakon istovara robe ponovno se vraćati u karantenu.

Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u stalnom kontaktu te će o svim informacijama izvještavati javnost putem redovitih konferencija za medije svakog dana s početkom u 10.00 sati u Vatrogasnom centru Karlovac.

15. 3. 2020.

Načelnik Stožera CZ Karlovačke županije, Josip Ribar.