MINISTAR ČORIĆ OTVORIO RECIKLAŽNO DVORIŠTE U VOJNIĆU

Kategorija: OGULIN

Jedino našom aktivnošću svijet oko nas ovoliko onečišćen može biti očišćen, čišći i ljepši. Rekao je to u Vojniću ministar zaštite okolišta Tomislav Ćorić na otvaranju tamošnjeg reciklažnog dvorišta u mjestu Kolarić. 

"Imajući na umu i jako dobre rezultate koji se na razini Vojnića općenito postižu u gospodarenju otpadom, drago mi je danas biti ovdje i još jednom dati potporu ovome što se radi. Ne samo ovom projektu nego i svim ostalim projektima na razini Općine Vojnić i dati potporu i Karlovačkoj županiji u nastojanjima da Karlovačka županija osim što je najzelenija, bude jedna od najljepših županija u Republici Hrvatskoj", dodao je Ćorić.

Vojnićko reciklažno dvorište financirali su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a vrijednost mu je 1.649.321,27 kuna.

Projekt našeg reciklažnog dvorišta  u fazi je izvedbe gornjeg ustroja  a paralelno se izvode radovi na instalacijama i temeljima za montažne objekte i opremu. Zemljani radovi i doljnji ustroj platoa su dovršeni. Ugovorni rok za izvedbu radova je 120 dana, a vrijednost projekta iznosi 2,4 milijuna kuna s PDV-om, od čega je 70% sufinancirano iz EU fondova.

1. 2. 2020.

N.M.