VELIKA KLADUŠA NUDI PROJEKT RAZVOJA POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE

Kategorija: OGULIN

Načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić Babo i njegov savjetnik Ervin Abdić u Dugoj Resi su danas gradonačelnicima Ogulina i Duge Rese te načelnicima općina Ribnik, Žakanje, Krnjak, Bosiljevo, Netretić i Generalski Stol predstavili novi projekt prekogranične suradnje.

Iako je Babo na sastanku govorio o projektu, kasnije je za medije ostao “zatvoren”. Tako će, kaže, biti do 22. veljače.

"Sve će biti 22.2., dođite u Veliku Kladušu. Ja sam odlično, a iza 22.2. prvi put ću biti otvoren za javnost", rekao je Babo kratko nakon sastanka.

A 22. veljače bi trebao biti potpisan memorandum o suradnji i prijateljstvu s općinama i gradovima koje će se htjeti uključiti u projekt kojem će nositelj biti Općina Velika Kladuša.

Radi se o projektu dugoročnog razvoja poljoprivredne proizvodnje putem EU fondova. U projektu uz BiH kao nositelja, sudjelovali bi i partneri iz Hrvatske i Crne Gore. Do sad su ga ponudili u više od 40 gradova i općina.

"Cilj ovog projekta je da se sve poljoprivredne površine koje su napuštene, neobrađene, koje se ne koriste, stave u funkciju i da lokalna zajednica i stanovništvo od toga imaju koristi", naglasio je Abdić mlađi.

Vrijednost projekta je minimalno 250 tisuća eura po jedinici lokalne samouprave koja bi trebala za tu svotu minimalno osigurati 10 hektara površine, a  70 posto novca bilo bi bespovratno iz Europske unije.

Detalji projekta bit će poznati nakon 22. veljače odnosno potpisivanja memoranduma u kojem se preciziraju prava i obveze svih sudionika u projektu.

28. 1. 2020.

RM