POTPISAN UGOVOR O DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA PROJEKT OBRANE OD POPLAVE GRADA OGULINA

Kategorija: OGULIN

Dok su se na današnjoj sjednici Gradskog vijeća lomila koplja oko raznih stvari, i dok su neki po starom dobrom običaju kolinjem „slavili“ Dan  ex Republike, ono,  za Ogulin trenutno najvažnije, događalo se je u Karlovcu.

Tamo je naime potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt obrane od poplave grada Ogulina, te Ugovor za „Izvođenje radova na izgradnji nasipa uz Koranu i Mrežnicu i regulacija potoka Sajevac na k.o. Karlovac ll, k.o. Gornje Mekušje i k.o. Turanj“.

U Uredu župana Jelića, potpisivanju ovih ugovora nazočili su ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i generalni direktor tvrtke „Hrvatske vode“ Zoran Đuroković, sa suradnicima.

Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za projekt obrane od poplave grada Ogulina, vrijedan 186 milijuna kuna, potpisali su ministar Tomislav Ćorić, u ime Ministarstva zaštite okoliša i energetike te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i Marko Veselčić, u ime tvrtke Hrvatske vode.

„Kad je riječ o Ogulinu, ne samo što su dobivena sredstva, već su i izvedeni radovi za 2 milijuna kuna na zaštitnom zidu za potrebe ribnjaka Vitunj. Trenutno je u tijeku natječaj s gotovo 50 milijuna vrijednih radova za objekte na pregradi, odnosno, retenciji Ogulin. Ako sve zbrojimo, više od 150 milijuna kuna je aktivnoj fazi. Očekujemo u veljači građevinsku dozvolu za sam pregradni profil retencije. Radimo na više kolosjeka kako bi povećali sigurnost na karlovačkom i ogulinskom, a uskoro, vjerujemo, i na sisačkom području“ rekao je generalni direktor

Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Župan Jelić, koji se zajedno s našim zastupnikom u Hrvatskome saboru Tomislavom Lipošćakom maksimalno angažirao oko riješenja ovog problema, zahvalio je svima koji su svojim trudom doprinijeli da dođe do potpisivanja ovih vrijednih ugovora, za što je posebno zaslužan ministar Tomislav Ćorić.

Dokaz je ovo da projekt obrane od poplava grada Ogulina ide dalje, ma koliko su se neki pojedinci trudili  prikazati to drugačije, a mi, koje Dobra  redovito plavi, bili sumnjičavi i skeptični. Iskreno se nadamo da će i našim nevoljama sada doći konačno kraj.

„Mi ćemo ovaj problem dovesti do njegovog konačnog rješenja, odnosno, dovesti u onu fazu da tko iza mene sjedne na poziciju ministra, neće više moći odustati, projekti će biti u visokoj fazi gotovosti“, izjavio je ovom prigodom ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

 

29. 11. 2019.

Nebojša Magdić