I DSS OSUĐUJE PRIJETNJU GRADONAČELNIKU

Kategorija: OGULIN

STOP PRIJETNJAMA I NASILJU
U ime Demokratskog saveza Srba Ogulina osuđujem prijetnje koje je primio gradonačelnik Ogulina, koje se tiču njegove porodice, a o kojima je izvjestio javnost putem konferencije za medije.

Smatram nedostojnim i ne ljudskim prijetiti, a posebno spominjati najbliže i najmilije. Nema opravdanja prijetiti nekome iz bilo koga razloga, bilo da se radi o političkom ili osobnom obračunu.
Demokratski savez Srba i ja lično svojim se djelovanjem upravo borimo protiv netolerancija, predrasuda i svakih drugih stereotipa u našem gradu, pa osuđujemo svaki prikaz takvog ponašanja pojedinaca ili skupina.

Suosjećam sa gradonačelnikom jer sam mnogo puta dobivao razne poruke koje su imale prijeteći karakter, od 2005. kada je provaljeno u moju obiteljsku kuću do pred nekoliko mjeseci kada se na Facebook stranici Ogulin Leaks pozivalo da me se baci u Klečku jamu, zajedno sa suradnicima.

Bez obzira na političko neslaganje sa gradonačelnikom Ogulina, kao dio političke zajednice Ogulina, Demokratski savez Srba, osuđuje ovu i svaku drugu prijetnju koja narušava slobodu i temeljna ljudska prava.

Očekujemo od policije i nadležnih institucija da pronađu autora prijetnji gradonačelniku kako bi se svi osjećali sigurnije.

 

25. 11. 2019.

Siniša Ljubojević, predsjednik DSS Ogulin