BJELINU STOPIRANI RADOVI ?

Kategorija: OGULIN

Nakon kupovine zemljišta u zoni 2017. godine, tvrtka BJELIN d.o.o. zatražila je izmjene prostornog plana zone. U svrhu objedinjavanja zemljišta u jednu cjelinu potrebno je izmjestiti koridor ceste. Trenutno planirana prometnica dijeli Bjelinovo zemljište na dva dijela. Uz taj zahtjev zatražili su i izmjene nekih drugih prostornoplanskih uvjeta, koji ih zbog svojih nelogičnosti ograničavaju u izgradnji objekata. Potreba za izmještanjem prometnice postoji i kod tvrtke Reneteh. Ukidanjem prometnice na jednom dijelu oni bi također objedinili zemljište, što bi im omogućilo funkcionalniju proizvodnju.

U ljeto ove godine direktor BJELIN-a, na temu izrade novog urbanističkog plana uređenja zone, ponovno održava sastanak sa gradonačelnikom. Domitrović mu obećava da će promjene plana biti gotove do jeseni, a posao povjerava stranačkom kolegi i kandidatu za preuzimanje mjesta pročelnika Željku Gračaninu. Nakon što Gračanin, tokom sljedeća tri mjeseca nije pokrenuo izmjene UPU-a, predmet prebacuju od referenta do referenta ne bi li pronašli nekog tko će se uhvatit posla. U kojem je trenutno statusu, o tome još nemamo informacije. Znamo samo da tvrtka sa kojom je još 2017. dogovoreno da napravi izmjene plana - još nije počela raditi na tome.

Za Bjelin to znači stopiranje nastavka izgradnje objekata, odnosno cca. 30.000m2 proizvodnog i skladišnog prostora koji se grade u prvoj fazi. Za te objekte izvedeni su zemljani radovi, a nastavak gradnje ovisi o Domitroviću. Nerad Domitrovićeve administracije i Domitrovićev odnos prema tvrtki Bjelin kao investitoru, isti taj Bjelin je ‘’uštopao’’ za pola godine. Pola godine od izgradnje, pola godine od novih zapošljavanja, početka proizvodnje. Pola godine, ali pod uvjetom da se sutra momentalno krene u izmjene UPU-a. U što čisto sumnjamo.

U rujnu su nas, umjesto očekivanog donošenja izmjena UPU-a, iz Grada iznenadili sa ponovnim stavljanjem na donošenje odluke o izmjenama UPU-a. Nejasno nam je zašto se ta odluka ponovno stavljala na Gradsko vijeće, kada ista postoji još iz 2017. godine, a koju je tadašnje GV donijelo na izričit zahtjev Nezavisne liste. Vjerojatno samo zato da bi se time prikrio očiti nerad, a prema investitorima objasnilo kašnjenje.

Također, moramo demantirati neistine iz Domitrovićeve objave, u kojoj objašnjava likvidiranje tvrtke PZ Ogulin, a koju završava sa:
‘’Prema tome sa zadovoljstvom možemo konstatirati da smo glavni cilj koji smo si zadali, a to je aktivacija poduzetničke zone, ostvarili.’’

Činjenica je da po pitanju revitalizacije zone Domitrović nije učinio ništa. Za vođenje zone odgovornost je preuzela i brigu vodila Nezavisna lista, a sve zasluge oko investiranja Bjelina u zonu su isključivo zasluge Nezavisne liste. Našim protivljenjem da Domitrović pogoduje tvrtki koja mu je financirala kampanju, osigurali smo da Bjelin uloži preko 20 mil. kn samo kroz kupovinu zemljišta. Da smo pustili gradonačelnika, ta bi investicija završila u Bjelovaru ili Vinkovcima.

Uz objavu se prilaže i video snimljen dronom koji prikazuje izvođenje zemljanih radova za tvrtku Bjelin. Uz već klasični tekst prepun laži i činjenica kojima se manipulira, videom se želi pojačati dojam da se u zoni sve radi punom parom. Nema šta, već viđeno standardizirano medijsko i PR obmanjivanje od strane gradonačelnika Domitrovića.

Video je snimljen prije dva i pol mjeseca i prikazuje izvođenje zemljanih radova za Bjelin. Radovi su završeni nedugo nakon snimanja videa, a kako gradilište izgleda danas i da li se tamo nešto radi, možete vidjeti na slikama u prilogu.
Zašto su radovi stopirani? Čekaju se izmjene UPU-a. Čeka se Domitovića.

22.11.2019.

#BezCenzure
#BezUšminkavanja
#volimgradpodklekom