„SREDSTVA ZA PROJEKT ZAŠTITE OD POPLAVA GRADA OGULINA, OSIGURANA I U PRORAČUNU ZA 2020. GODINU“.

Kategorija: OGULIN

 

Ako ovih dana niste imali pametnijeg posla, onda ste se mogli dobro zabaviti ili pobijesniti, kako tko, prateći na TV sjednicu Hrvatskoga sabora, kome onako pretenciozno tepamo – „Visoki dom“.

Dakle u tom našem Visokom domu, bilo je za svakog ponešto. Od svađa, neuljudnog ponašanja naših „sabornjaka, glasova razuma ali i čiste destrukcije. Riječu – obilje politikanstva. A tema je bila značajna – proračun za 2020. godinu. I kada sam se nešto prije 22,oo sata vratio kući iz mog „Visokog doma“, koji se zove caffe bar Snoopy, na TV-u taman naš Tomislav Lipoščak. U kronično praznoj sabornici, obraća se nekolicini preostalih zastupnika i TV gledateljstvu. Hajde, mislim si, kad već sve druge zastupnike ne šljivim i redovito ih ignoriram, da čujem što nam to naš Tomica ima za reći, u te kasne noćne sate. I on me, neočekivano obraduje. Poput najljepše glazbe zazvonila mi je njegova rečenica:

„SREDSTVA ZA PROJEKT ZAŠTITE OD POPLAVA GRADA OGULINA, OSIGURANA I U PRORAČUNU ZA 2020. GODINU“.

Lipošćak se i inače često puta obraća kolegama u Saboru, ukazujući na problem Ogulina od poplava, koje ljudima godinama nanose veliku štetu. Redovito je u kontaktu s čelnim ljudina Hrvatskih voda i resornim ministrom, nastojeći ubrzati rješenje tog problema. Projekt zaštite, podsjećam, vrijedan je 185 milijuna kuna. 85 % su nepovratna sredstva a 15 % posto „šenkaju“ nam Hrvatske vode. Gdje smo u ovom trenutku, što je učinjeno i što se planira učiniti u dogledno vrijeme, saznati ćemo i ja i vi, u razgovoru kojeg sam dogovorio s g. Lipošćakom. Sutra ili u nedjelju.

 

8. 11. 2019.

Nebojša Magdić