I HDZ O ZONI I OTKAZIMA

Kategorija: OGULIN

 

 

I iz Hrvatske demokratske zajednice, reagirali su, kako navode, "na najavljeno zatvaranje Poduzetničke zone Ogulin". Za razliku od nazavisnih dečki liste "Volim grad pod Klekom", koji u svom postu ostavljaju prostor za razna tumačenja, u HDZ-u su ovaj puta konkretni, te osobno dijelim njihov stav. Pošto se u dijelovima svojih priopćenja a i u nekim drugim stavarima HDZ i ex Nezavisni često puta baš i ne slažu, te kao oporba djeluju nedefinirano i netransparentno, Grunf i ekipa mogu mirno spavati. Uz ovakvu, nazovimo je oporbu, vlast im je zajamčena daljnih 20-ak godina. A sada evo i priopćenja HDZ-a:

Priopćenje za javnost:

LIKVIDACIJA PODUZETNIČKE ZONE KAO REZULTAT POLITIKANSTVA ? ŠTO ĆE BITI S RADNICIMA?

Ponukani najavom gospodina Domitrovića zaposlenicima Poduzetničke zone Ogulin, u kojoj ih obavještava o likvidaciji poduzeća koja bi se trebala dogoditi do kraja 2019. godine i njegovom porukom da će sreću morati potražiti na Zavodu za zapošljavanje, odlučili smo reagirati i postaviti nadležnima nekoliko pitanja.
Prvenstveno vodeći brigu o našim sugrađanima i njihovim radnim mjestima koja su nužna da bi isti prehranili obitelji i imali dostojanstven život zanima nas čija je odluka bila zatvaranje Poduzetničke zone Ogulin? Tko uopće donosi odluke u Gradu – vodstvo Grada, Gradsko vijeće ili netko treći? Tko će preuzeti odgovornost za nastalu situaciju?
Poduzetnička zona Ogulin trebala je biti biser gospodarstva grada Ogulin te se godinama ranije ulagalo kako bi se to i ostvarilo. Istovremeno, ta ista zona je godinama bila trn u oku ogulinskog SDP-a, koji su je nazivali bacanjem novca u blato, a ovim činom je i mogućnosti dodatnog širenja i razvoja upitna. Zaposlenici zone svih su ovih godina dobro odrađivali svoj posao čemu u prilog ide i činjenica da je i izvješće o poslovanju Poduzetničke zone Ogulin za 2018. prihvaćeno jednoglasno na sjednici Gradskog vijeća.
Pitanje čemu onda ovakva, očito politički dirigirana odluka Domitrovića? I zbog čega dosadašnjim, dugogodišnjim zaposlenicima Poduzetničke zone, više nema mjesta u sustavu Grada Ogulina i gradskih poduzeća – dok se s druge strane redovito zapošljava po političkim i rodbinskim kriterijima?!
Vrijeme će pokazati jesu li razlog nove, buduće investicije u Zoni u kojima nema mjesta za ljude koji ne odgovaraju gospodinu Domitroviću već će ih zamijeniti politički „podobnima“.

S poštovanjem,

Predsjednik GO HDZ-a
Grada Ogulina
Tomislav Lipošćak, dipl.ing., v.r.

6. 11. 2019.

N.Magdić