GRADONAČELNIK ODGOVARA NA OPTUŽBE

Kategorija: OGULIN

 

Izgradnja tlačnog cjevovoda u našoj Poduzetničkoj zoni, izazvala je prošlih dana pravu frku. Objava na "Volim grad pod Klekom", inicirala je mnoge na komentare, koji su mahom bili upućeni na račun gradonačelnika Dalibora Domitrovića. Danas je na to i odgovorio, ponudivši i službene dokumente koji govore u njegovu korist. U svom priopćenje gradonačelnik navodi:

"“Posljednjih nekoliko dana je na društvenim mrežama, vezano za projekt izgradnje tlačnog kanalizacijskog cjevovoda u poduzetničkoj zoni, iznesen čitav niz neistina, insinuacija i netočnih informacija, kojima se mene kao gradonačelnika i moje suradnike optužuje za pogodovanje, korupciju i nesavjesno trošenje javnog novca. Optužuje me se da sam odbijao provođenje i sufinanciranje ovog projekta, te da sam pogodovao odabranom izvođaču. Stoga ću, kao i uvijek, javno, jasno i transparentno iznijeti činjenice i dokumente.

Početkom 2018. godine naložio sam Zdravku Paušiću, tadašnjem direktoru poduzeća Vodovod i kanalizacija, da pokrene izradu projekta odvodnje poduzetničke zone, za što smo proračunom za 2018. godinu osigurali potrebna financijska sredstva. Ovime je demantirana prva laž da sam odbijao provođenje projekta.

Projektirana je najjeftinija i najbrža varijanta, izvedba tlačnog kanalizacijskog cjevovoda. Građevinska dozvola ishođena je 12.06.2019. godine (dokaz u prilogu). Bivši direktor je razriješen, a novi imenovan na dužnost 16.04.2019. godine. Iz navedenog je vidljivo da u vrijeme bivšeg direktora nije postojala pravomoćna građevinska dozvola, bez koje je nemoguće dobiti odluku o sufinanciranju. Time su demantirane i tvrdnje da sam odbio sufinanciranje Hrvatskih voda koje je dogovorio bivši direktor. Upravo suprotno, već 18.06.2019. godine, samo šest dana nakon dobivanja građevinske dozvole, novi direktor Bojan Prebežić podnio je Hrvatskim vodama zamolbu za sufinanciranje izgradnje tlačnog cjevovoda (dokaz u prilogu).

Procjena vrijednosti nabave, koja je sastavni dio projektne dokumentacije, iznosi 3.300.000,00 kuna. Napravljena je za vrijeme bivšeg direktora Zdravka Paušića (dokaz u prilogu). Nakon ishođenja građevinske dozvole, pokrenut je postupak javne nabave, na koji su se javile dvije tvrtke, a odabran je izvođač s povoljnijom ponudom, koja je iznosila 2.168.283,25 kuna (dokaz u prilogu). Time je demantirana i tvrdnja da se kroz postupak javne nabave nekome pogodovalo.

Iz navedenog je jasno da se radi o lažnim optužbama i klevetama, s ciljem prikupljanja političkih bodova, uz istovremeno nanošenje štete meni i mojim suradnicima.

Da se uistinu radi o dobronamjernim građanima onda bi ti pojedinci, umjesto širenja laži i kleveta, podnijeli kaznenu prijavu, što im je i zakonska obveza. Svu dokumentaciju ćemo njima kao i svakom drugom zainteresiranom građaninu rado dostaviti. Uz to, za informaciju, upravo se dovršava revizija poslovanja tvrtke Vodovod i kanalizacija koja također može biti dokazni materijal”, naveo je u svom priopćenju gradonačelnik Domitrović.

Gradonačelnik prezentirao i dokumente:

 

 

 

SADA S NESTRPLJENJEM OČEKUJEMO I REAKCIJU GOSPODE IZ "VOLIM GRAD POD KLEKOM". NE SUMNJAM DA ĆE PONUDITI I SVOJ ODGOVOR.

11. 10. 2019.

Nebojša Magdić