SVEČANA SJEDNICA U PODOVU DANA GRADA I ŽUPE SVETOG KRIŽA.

Kategorija: OGULIN

U sportskoj dvorani u središtu grada, a u povodu dana Grada i župe Svetoga križa, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Uz već uobičajene govore i pozdrave gostiju, među kojima su bili predstavnici vojske i policje, saborski zastupnici, gradonačelnici i načelnici mnogih općina i gradova, na sjednici su uručena javna priznanja zaslužnim pojedincima.
Sjednicu je otvorio predsjednik GV Marinko Harman a gradonačelnik Domitrović govorio je o postignutim rezultatima i budućim planovima.
Na sjednici su podijeljena i priznanja. Duško Gvozdić za rad s kuglačima – osobama s invaliditetom, Hrvatsko pjevačko društvo Klek za razvoju urbane kulture a priznanje je primila predsjednica Zbora, Milka Trninić, a sve to u povodu 125. obljetnice osnutka. Tu se je našla i naša Gimnazija, "starica" od točno 100 godina. Priznanje je uručeno ravnateljici Sanji Dubić
Priznanje za životno djelo oovoga puta otišlo je u ruke neumornoga Zvonka Trdića, koji godinama radi na vrednovanju kulturne baštine našega kraja. Posthumno je priznanje dodjeljeno i Franji Domitroviću (Kirbiju) za 50 godišnji volonterski rad. Nagradu je primila njegova kćerka Danijela Veršec.

 

Photo by Nešo - Škorašnik

14. 9. 2019.

Nebojša Magdić