UREĐIVALI KRIŽNI PUT

Kategorija: OGULIN

 

Kad se bratska srca slože i Križni se put uredit može.

Jučer se članovi DPD-a „Sveti Antun“ Žegar – Podvrh, zajedno sa Mjesnim odborom Žegar - Podvrh i župom Svetog Križa, uređivali Križni put na Krpelu. 30-40 vrijednih dečki Žegarana a i onih nešto starijih, uredili su okoliš puta i plato gdje je postavljen križ. Traktori, motorke, trimeri – sve je to nekoliko sati radilo punom snagom. Mještani Žegar – Podvrha aktivni su kada je u pitanju uređenje njihova mjesnog odbora i ovo je samo jedna u nizu uspješnih akcija. Mogu reći da baš i nije bilo ugodno raditi na temperaturi od 30-ak stupnjeva i uz veliku vlagu, ali to vrijednim mještanima nije predstavljlo problem. A pa kad su se već dobrano „nadelali“, zavrijedili su i ništo i prigristi. Nakon uspješno obavljenog posla, okupili su se u Barutani i pokazali da su jednako vrijedni „i na delu i na jilu“. Akcija za svaku pohvalu. Zahvaljuju se svima koji su im pomogli a međi ostalim i Grad Ogulin.

Treba spomenuti da su velike kiše u nekoliko navrata ovoga proljeća, dobrano uništile put do križa i ne preporučam vam vožnju gore osobnim automobilom. Put je inače gradski a održavaju ga Hrvatske šume. Možda već drugi tjedan, put će biti uređen. Nasipati će se materijal a "greder" je već spreman.

Pali pilu i trimere i na posal.

Ajmo malo počinit.

Fotkica za uspomenu.

Vruće je. Traba malo lada uvatit.

Evo nas pri vrhu.

Treba malo i kolektor uglancat.

A sabralo se i auti i traktori. Vridan narod.

Bogme je bilo dobro zaraslo. A dobro je i počišćeno.

Košnja oko križa.

E nakon posla, treba ku popit, pa na jilo.

Ajmo, kaj se čeka.......

Snjašo drži grablje samo za slikanje.

Jedni gori, jedni doli. Dela se punom parom.

Nek bude čist put i prema Barutani.

Oznojili se. Treba malo prisest i ku popit.

Zajednička za uspomenu. Niki su već pobigli da zauzmu mesto za jilo.

Ajmo, kaj je s pečenjom. Narod je gladan.

Popite si. Sad će pečenka.

Dok dojde jilo, dobar je i mobitel.

Mladi Avion nešto važno objašnjava.

 

Kad se bratska srca slože........i Križni put se uredit može. Ne bi nam bilo naodmet malo ovakve suradnje u u Gradskom vijeću. Odnosno, među političkim opcijama. Svi bi od toga imali koristi.

Ja obično kad obavim posal, odma odoh doma. A ovde me Mihalić nagovara: "Daj zemi komadić pečenje, daj zemi". I moral sam zet, moral sam probat i ni mi žal. Bila je odlična.

 

Photo by Nešo i Bajs.

6.7. 2019.

Nebojša Magdić