BJELOLASICA PO 14. PUTA - " U NIŠTA"

Kategorija: OGULIN

14. javna dražba za prodaju ostatka, ostataka, nekad toliko hvaljenog HOC-a Bjelolasica, opet je prošla bez ikakvog zanimanja.

Ma da se je barem netko javio na natječaj, bilo bi nam nekako lakše. Ali investitora, ni u talonu. Ni jedne prijave. To je potvrdio i stečajni upravitelj Tomislav Đuričin. Što je slijedeće - dalje spuštanje cijene za uobičajenih 10 posto. Treba biti samo strpljiv i čekati da cijena padne na par stotina kuna, i onda, evo vas kao vlasnika jednog pravog  skijaškog centra. No šalu na stranu. Od nekadašnjih 50 milijuna kuna, cijena će pasti na 11,5. Time padaju u vodu i priče o tome, kako se Bjelolasica čuva za nekog privilegiranog kupca. Da takav postoji sigurno bi se već javio. Čovjek se naprosto mora zapitati, pa zar to baš ništa ne vrijedi.

Kako ističe stečajni upravitelj Tomislav Đurkin, ključno je što će o novom prijedlogu cijene odlučiti sud. U slučaju da ga prihvati, početna cijenu na novoj dražbi pala bi na ništavih 11,5 milijuna kuna. A počeli smo s 50 milijuna.

Sada se logički postavlja pitanje, do kada će razlučni vjerovnici snižavati cijenu.

 

21. 5. 2019.

Nebojša Magdić