NOVO GRADSKO VIJEĆE

Kategorija: OGULIN

Jučer (5.4. 2019.) smo dobili novo Gradsko vijeće, u kome će apsolutnu većinu imati SDP - čak devet vijećnika.

To su Nikola Požega, Ljiljana Gračanin, Miodrag Matijašić, Petra Milanović, Jurica Pribanić, Zlatko Mrvoš, Momir Jakšić, Filip Šehović i Marinko Herman.

Dalibor Domitrović, Ivana Salopek - Šumonja i Daniel Vukelja, kao prvo troje izabranih s liste SDP-a, svoje su mandate stavili u mirovanje, pošto će nastaviti obnašati svoje dosadašnje dužnosti gradonačelnika i njegovih zamjenika.

Koalicijska lista HDZ-a i partnera, koja su u prošlom sazivu imala osam vijećnika, malo se „stanjila“. Sada ih je u Gradskom vijeću šest:  Tomislav Lipošćak, Zlata Kurelac, Milan Sabljak, Ivica Vuković Lalić, Hrvoje Magdić i Mirela Milanović.
Ispred DSS-a u Vijeću će biti Siniša Ljubojević, a ispred SDSS-a, Neven Vujnović.

U nastavku sjednice prihvaćen je prijedlog SDP-a za predsjenika Gradskog vijeća i njegove zamjenike. Tako će dužnost predsjednika obnašati Marinko Herman a zamjenici su mu Zlatko Mrvoš i Zlata Poljak.

Time je završena politička kriza koja nam baš i nije trebala, ali veliki ego pojedinaca prijašnjih koalicijskih partnera, jednostavno nije dozvoljavao normalan rad. Sada kada su stvari postavljene na svoje mjesto, samo se možemo nadati da će ubuduće sve funkcionirati, prvenstveno u interesu Ogulina i njegovih građana.

Usput, ponoviti ću ono što sam napisao nakon prvih izbora. Nikako i nikada, ne smijemo smetnuti s uma, da je na vlasti u državi HDZ  a Grad vodi SDP. Stoga, kada su interesi Ogulina i Ogulinaca u pitanju, ZAJEDNIČKI nastup prema vrhu državne vlasti, naprosto je neminovan imperativ. Točnije rečeno - tu jednostavno moramo biti mudri. Jer kada se radi o krucijalnim, vitalnim projektima za Grad, onda se u Zagreb ide zajedno - u istom automobilu i s čvrsto isporfiliranim istim zajedničkim stavovima. Sve drugo, biti će u znaku one -„uzalud ste krečili“.

 

6. 4. 2019.

Nebojša Magdić