SKIJAŠKI KLUB OGULIN - IZBORNA SKUPŠTINA

Kategorija: OGULIN

Ljubitelji skijanja i članovi Skijaškog kluba Ogulin, okupili su se na redovnoj izbornoj Skupštini, na kojoj su izabrali novo vodstvo ovog, iznimno uspješnog sportskog društva.

„Stari“ predsjednik Neven Tešić, osvrno se na rad kluba u prošloj godini, koja je po mnogim aktivnostima, bila vrlo uspješna. Kruna svih njihovih nastojanja bila je nabava novog ratraka, koji po svojim karakteristikama idealno odgovara skijaškoj stazi Kuti u Vučićima. Nakon što je vjerni ratrak „Brum“ odslužio svoje, i godinama opterećen uputio se u zasluženu mirovinu, u Ski klubu Ogulin krenuli su mu tražiti zamjenu. I uspjeli. Sa svih mogućih strana i  izvora, i dobrom voljom donatora, sabrali su lovu i kupili zamjenu za „Bruma“. 210 tisuća vrijedan ratrak nazvali su „Bully“ i prošlog ljeta predstavili su ga u dvorištu Frankopanske kule. Nažalost, ove su godine imali svega četiri dana skijanja, ali nadaju se da će u novoj sezoni Bully imati daleko više posla.

Na Skupštini su izabrali novo vodstvo, i ako su u klubu i do sada, svi vrijedno radili zajednički, bez obzira na funkcije. Za novog prrdsjednika izabran je Darko Vučić-Belin, a dopredsjednici su Zlatko Turković, Neven Tešić i Damir Juričić. Za sportskog direktora izabran je Boris Kosanović a tajnica će u narednom razdoblju biti Petra Trebojević.

Novi predsjenik Darko Vučić-Belin, u uvodnom obraćanju nazočnima, najprije se zahvalio vlasnicima zemljišta na kome se nalazi skijalište, te ukratko pobrojao planove za naredno razdoblje. I dalje će raditi na uređenju skijališta, izgraditi montažnu kućicu za dežurnog na vučnici, prostor za novi ratrak i njegovo okretište. Organizirati će rekreativno skijanje i sanjkanje za članove i posjetitelje, te organitirati školu skijanja za sve uzraste. Planiraju otovreno prvenstvo Karlovačke županije u slalomu i veleslalomu, te GSS utrke. Planiraju i nabavu skijaške pokretne trake, te urediti stazu za skijaško trčanje, dugu 3,5 kilometra - od Vučića do Vrajžeg prelaza. Razmišljaju i o sustavu za zasnježivanje skijališta. Planovi su im veliki a poznavajući njihovu i upornost i sposobnost, možemo se nadati da će u dogledno vrijeme većina zacrtanog, biti i ostvareno. Skijalište u Vučićima, zahvaljujući u prvom redu entuzijazmu članova skijaškog kluba, postalo je poznato u Hrvatskoj, tako da se ove kratke sezone, na parkiralištu moglo vidjeti registracija od Pule, preko Rijeke i Zagreba, pa sve do Vukovara.

Ovom prilikom nazočni su se uključili u humanitarnu akciju pomoći maloj Mili Rončević za liječenje u SAD-u. Skijaški klub je tako sakupio 1.600,oo kuna.

Na Skupštini se je nazočnima obratio i gradonačelnik Dalibor Domitrović, pohvalivši njihov rad i istaknuvši upravo ono što krasi te vrijedne ljude - njihov volonterizam, marljivost i ljubav prema skijanju, čime su prepoznatljivi u cijeloj Hrvatskoj. Obećao je da će im Grad uvijek biti od pomoći i pružati im svu svoju potporu. Gradonačelnik je potpisao i pristupnicu Ski klubu, što je, ajmo reći jamstvo, da će obećano i ispuniti. Klub je dobio i dvije nove, male članice - Milu Tešić i Tenu Turković, koja je stara svega sedam dana.

Svima koji su na bilo koji način pomogli razvoju Skijaškog kluba Ogulin, dodijeljene su zahvalnice. Naravno da sam jednu i ja dobio, jer sam redovit na njihovom šanku a ponekad, onako usput, ako mi se da,  napravim i koju malu reportažu. Jer barem to, dečki iz kluba, sigurno su zavrijedili.

"Stari" predsjednik Neven tešić, zadovoljan postignutim.

Nabavljen je novi ratkak - Bully. Samo čeka pravi snijeg da pokaže što može i zna.

Novi predsjednik Darko Vučić-Belin, govorio o novim planovima. A ima ih mnogo.

I gradonačelnik je ljubitelj skijanja. Klubu je obećao podršku Grada. Pričekajmo pa ćemo vidjetilaugh

Ajmo sad malo "bacit oko" pa vidit ki je bil.......

Novi član Ski kluba.

U planu je i staza za skijaško trčanje - od Vučića do vrajžeg prelaza.

Pokretna ski traka. za sada samo u planu.

U ovim čudnim vremenskim uvjetima, sustav za zasnježivanje bio bi pravo rješenje.

Ragistracije širom cijele Hrvatske

Photo by Nešo-Skorašnik

31. 3. 2019.

Nebojša Magdić