RADOVI NA SPOJU PRERADOVIĆEVE I BOLNIČKE, PRI KRAJU

Kategorija: OGULIN

Kada god se nešto u gradu radi, od kada znam za sebe, stalno nešto prigovaramo.  Nikad nam nije ništa dobro. Pa zašto to, pa zašto baš tako, pa zašto baš sada, pa tko će tu maznuti lovu, pa ovo, pa ono, i tako godinama.  Mali  mlijun pitanja, uglavnom onih, koji pojma nemaju. A tu se ponekad, skrušeno priznajem, nađem i ja s nekom  svojom mudrolijom.

A kada se to što se radi i napravi, onda nam je odjednom tako lijepo. Tako smo se svojevremeno pitali što će na teniska dvorana. I ja protiv nje brundao. A na koncu, ispalo dobro. U dvorani je održano bezbroj natjecanja, između ostalog i Tennis Europe Winters Cups by HEAD a u našoj su dvorani igrali ponajbolji hrvatski tenisači. Onda smo brundali, i ja naravno s drugima, kada se preuređivala bivša vojarna HV-e u Gradsku knjižnicu i čitaonicu. A na kraju ispalo sve najbolje. Dobili smo polivalentan prostor koji je stalo u pogonu. Pa smo onda plakali za starim parkom. Ja prvi. A sada, svakim danom, novi  park sve ljepši. Pa smo svi bili ogorčeni zbog uređenja zgrade PUO. No već sada se vidi da ćemo u gradu dobiti još jedan reprezentativan prostor. Nama je valjda u genima, da stalno nešto prigovaramo i da nam nešto ne valja, a kada se završi - svi zadovoljni. Tako će biti i sa spojnicom prometnice između Preradovićeve i Bolničke, koju su izgradili radnici GTM Gavan. U gradu, već se i sada vidi, dobiti ćemo još jedan zgodni detalj, koji će svojim izgledom uljepšati dio oko nebodera, Gimnazije i gradskog sportskog parka. Doduše, samo detalj, jer nastavak te prometnice morati će pričekati financijski bolja vremena. Radovi su pri kraju, a u prometnicu je ugrađeno sve što je potrebno za jedan suvremeni cestovni objekt. Uskoro, ako vrijeme posluži, postaviti će  se asfaltni sloj i cesta će biti puštena u promet. Na radost građana, a posebno gostiju Snupijalaughcheekylaugh.

Kako bi ga nazvao - nadvožnjak ?

Rubnici za nogostup postavljeni.

Već sada se nazire da će biti lijepo.

Parkirališta će i dalje biti dovoljno za potrebe Gimnazije, nogometnog stadiona, Snoopya laugh

Pogled prema Strugi.

Nogostup uz zgradu Gimnazije. Jedino mi je malo žao drveća koje je posađeno kada sa ja išao u tu školu, i pravilo ugodan hlad u učionicama.

Izgleda da se projektant malo zaigrao. Sve mi izgleda nekako "nagruvano". Ali to samo slika vara.

Još se malo strpite. Za tjedan dana sve će biti zgotovljeno. I nadam se, svi zadovoljni. I nećemo više brundat.wink

Photo by Nešo-Skorašnik

22. 3. 2019.

Nebojša Magdić