GRADONAČELNIK TRAŽI KRIVCA

Kategorija: OGULIN

Pošto što je prošlog vikenda, divljački oštećen Cesarovac, a na meti  je bilo i dječje igralište u gradskom parku, gradonačelnik Domitrović nada se da će policija uspjeti pronaći počinitelje.

"Tijekom proteklog vikenda vandali su oštetili spomenik izgradnji prvog vodovoda u Ogulinu, Vrelo Cesarovac, i klupu na dječjem igralištu. Slučaj su gradske službe prijavile policiji i nadamo se da će počinitelji biti brzo otkriveni.

Troškovi popravaka spomenika i dječjeg igrališta su znatni jer spomenik mora restaurirati za to ovlaštena tvrtka a sprave i igračke na dječjem igralištu obavezno moraju biti atestirane pa zato nisu jeftine. Troškove popravaka i zamjene sprava, ako se ne otkriju počinitelji, snosit će građani Ogulina koji pune gradski proračun, kao što su to i svaki put do sada činili u slučaju vandalizama kad počinitelji nisu otkriveni. Iz tog razloga u interesu svih građana Ogulina je da se vandali spriječe, a ako ih se ne može spriječiti da se prijave policiji kako bi oni sami snosili troškove popravaka štete koju su napravili".

Godinama, još u onom starom parku, pod okriljem noći, "dežurni" kreteni nemilosrdno i konstantno uništavali su ljuljačke i klackalice dječjeg igrališta, a da im ni ondašnja milicija nije mogla stati na kraj. 2011. godine oštetili su Cesarovac, što je zahtjevalo koliko stručnu, toliko i skupu intervenciju. Prošlotjedno divljanje po parku i vrelu Cesarovac, ponovno će koštati. A cijenu će naravno, platiti građani. Gradonačelnik očekuje da će policija pronaći krivce ali u to je teško povjerovati. Očevidaca nema, nema ni nadzornih kamera i jedino možemo očekivati da će nekome od počinitelja proraditi savjest i sam se prijaviti. Što je naravno, znanstvena fantastika.

 

20. 3. 2019.

Nebojša Magdić