DRŽAVA GRADU DAROVALA ZEMLJIŠTE ZA GRADNJU VRTIĆA

Kategorija: OGULIN

Nekretnina u vojarni Sv. Petar, darovana je Gradu Ogulinu za izgradnju još jednog dječjeg vrtića. Sada su na redu mladi Ogulinci, koji bi se svojim "aktivnostima" trebali pobrinuti da se vrtić što prije napuni. Dok se riješe papirnati problemi i izgradi vrtić, imaju dovoljno za pripremu dovoljno vremena wink.

Ministar Goran Marić potpisao je s gradonačelnikom Grada Ogulina Daliborom Domitrovićem Ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju dječjeg vrtića.

 „Aktiviranje neiskorištene državne imovine gledam kao ulaganje u našu budućnost. Ovo je put, vođen jednom željom i ciljem, a to je da omogućimo prosperitet nama, ali prije svega i našoj djeci i mladima“, rekao je ministar Marić.

 „Ovom se prilikom zahvaljujem ministru Mariću na suradnji te pomoći oko rješavanja ovog predmeta. Izgradnjom još jednog vrtića, bit će zadovoljene potrebe roditelja i djece s područja Ogulina. I na taj način brinemo da naši najmlađi imaju sretno djetinjstvo“, rekao je gradonačelnik Domitrović.

 

Na ovu informaciju reagirali su iz ogulinskog HDZ-a, naglašavajući kako su zapravo oni i njihovi koalicijski partneri, obavili lavovski  dio posla dok je država prebacila zemljište u Poredicama, u vlasništvo Grada. Održali su niz  sastanaka s ministrom Marićem a i sama odluka o darivanju zemljišta Gradu, donesena je na sjednici Vlade u Karlovcu. U svom priopćenju navode:

 

Jučerašnjim potpisivanjem Ugovora o darovanju zemljišta za izgradnju dječjeg vrtića u Poredicama predsjednik Socijaldemokratske partije sam sebi „skače u usta“. Naslušali smo se svega u ovih nekoliko mjeseci, ali srećom ovakvi potezi demantiraju sve „zle jezike“!

Tvrdili su da HDZ-ovi dužnosnici i ministarstva koče projekte – upravo su na sastanku u Ministarstvu državne imovine 27.11.2018. župan Jelić te zastupnici Lipošćak i Jelkovac s ministrom Marićem definirali darivanje zemljišta u vojarni Poredice.

Na sjednici Vlade RH održanoj 6.12.2018. u Karlovcu donesena je Odluka o darovanju Gradu Ogulinu nekretnina u k.o. Sveti Petar u svrhu izgradnje dječjeg vrtića.

Prilikom predaje i izrade same dokumentacije za darivanje djelatnici Karlovačke županije i koalicijski partneri odradili su najveći dio posla iako je kao „zahvalu“ župan dobio odbijenicu za Dan Grada Ogulina.

SDP-ov prijedlog bio je „vrtić na vodi“, u plavnom dijelu uz Dobru – srećom je lokacija izmijenjena iako se zbog toga izgubilo dosta dragocjenog vremena.

Sve ovo dokazuje da su HDZ-ovi dužnosnici na svim razinama konstantno radili za dobrobit Grada Ogulina, iako su se pojedinci trudili to prikazati drugačije. Bez obzira tko bio na vlasti i dalje ćemo raditi za bolju budućnost naših sugrađana i naše djece, ne radeći podjele!

Odluka o darovanju Gradu Ogulinu nekretnina u k.o. Sveti Petar u svrhu izgradnje dječjeg vrtića, donesena je na sjednici Vlade RH u Karlovcu.

28. 2. 2019.

Nebojša Magdić