IZBORI - IDEMO DALJE, IDEMO DALJE, IDEMO DALJE

Kategorija: OGULIN

Idemo dalje, ali sve manje shvaćam te degutantne metode borbe . Znam samo da jedni žestoko brane svoje vladajuće pozicije, jer jbg. lijepo je biti na vlasti, ( i korisno) a drugi otkrivaju već svima  znane istine o sranjima u ovim gradu,  a otkrivaju i poneki nepoznati detalj.  Nikada ne gledam tko koga lajka na fejsu ali ovaj sam puta ipak malo "škicnuo". Vidim da Vladajući, za razliku od Nazavisnih, imaju puno bolju logistiku i na noge su digli svoje simpatizere, pionire, stranačke veterane. Nezavisni nisu tako dobro organizirani. Oni se pouzdaju samo na svoju istinu i javnosti nepoznate podatke. Obzirom kakva je razina komunikacije, i kakva se još očekuje, ozbiljno se bavim mišlju da sve pošaljem u ....... znate već kamo, i stopiram blog dok ne prođu izborne smicalice, kojih će se danas, sutra, netko posramiti.. Ovo sve ne mogu vidjeti oni koji nemaju fejs, i to je jedini razlog da pratim ova predizborna sranja. Evo sada novih "poslastica".

Dalibor Domitrović

Nažalost nastavlja se ružno iznošenje laži i obmana od strane Željka Stipetića stoga imam moralnu i zakonsku obvezu da na ovaj način iznosim istinu i demantiram njegove laži.

Novom objavom Stipetić tvrdi da imam dug prema obitelji Vuković te da Radio Ogulin želim prodati toj obitelji.

Gospodine Stipetiću, nikada nikome nisam bio dužan, a tako će, vjerujte mi, i ostati. U politiku sam ušao čista obraza i iz ljubavi prema svome gradu. U realnom sektoru sam zarađivao nekoliko puta više i nisam došao plaćati nikakve dugove niti sam došao po bilo kakve sinekure.

Gospodine Stipetiću, već ste nekoliko godina u mirovini i živite na račun građana grada Ogulina i Republike Hrvatske. Četiri godine ste sjedili zajedno s HDZ-om u „mračnim sobama punim dima“, primali plaću dogradonačelnika i radili veliko NIŠTA. Grad vam je plaćao račune za mobitel po nekoliko tisuća kuna dok ste vi sjedili na kavama po gradskim kafićima.

Očito su to bila plodna vremena u koja se ovakvim lažima i obmanama želite vratiti. To je vaše pravo, a moja je obveza da građanima iznosim istinu.

Gospodine Stipetiću, Nadzorni odbor Radio Ogulina ukinut je 2014. godine, u VRIJEME VAŠEG MANDATA, a zasigurno ne nikakvom mojom izmjenom Društvenog ugovora.

Gospodine Stipetiću, Radio Ogulin je oduvijek imao 6 zaposlenika, kao i danas, jer s manje djelatnika ne može popuniti 24 satni program.

Gospodine Stipetiću, u 2013. godini, dok je predsjednica Uprave Radio Ogulina bila Dubravka Vuković, Radio Ogulin nije iskazao gubitke, a cijelu godinu za usluge im je grad dao tek 102.072 kune. U 2014. godini iskazan je gubitak u iznosu 44.700 kuna. Međutim, s ciljem da ga se financijski iscrpi i tako smjeni predsjednicu Uprave (što je u konačnici i uspjelo), te godine je radio od Grada za usluge dobio samo mizernih 24.975 kuna.

U 2015., 2016. i 2017. godini, kad je Radio preuzela nova Uprava, najprije Željko Lipošćak, pa Željko Bokulić (tada predsjednik vaše stranke), pa na koncu i Mihaela Milanović Poljak, radio se počinje izdašno financirati iz gradskog proračuna. Tako 2015. godine dobiva 404.714 kuna, 2016. godine 418.803 kune, a 2017. godini 526.250 kuna. Unatoč tome gubici stalno rastu. Grad Ogulin je U VRIJEME VAŠEG MANDATA u 2015. godini pokrio gubitak radija u iznosu od 224.856 kuna, u 2016. godini 231.303 kune, a u 2017. godini 180.000 kuna. Ukupni gubici radija nastali kao posljedica kadroviranja tijekom vašeg mandata iznose 823.127 kuna.

U drugoj polovici 2017. smijenjena je bivša Uprava, na to se mjesto vratila Dubravka Vuković, nakon čega je radio u 2018. godini financijski konsolidiran.

Gospodine Stipetiću, DA, za Radio Ogulin izdvojeno je 425.000 kuna u 2018. godini, ali od toga se 142.267 kuna odnosi na pokriće gubitaka iz VAŠEG MANDATA.

Isto tako, gospodine Stipetiću, morate znati da je Radio Ogulin jedno od četiri poduzeća u vlasništvu grada te da sva četiri dobivaju novac iz proračuna, što je i normalno i kod svih gradova je tako jer ista rade u funkciji Grada.

Naime, prema vašem zahtjevu, Poduzetnička zona za koju ste VI „preuzeli odgovornost“ je za poslovanje u prošloj godini dobila je 1.100.000 kuna, Stambeno komunalno poduzeće dobilo je 1.536.603 kuna, a Radio Ogulin, kada se odbije pokriće gubitka iz vašeg mandata, 282.937 kuna.

Gospodine Stipetiću, četiri godine ste u koaliciji sa HDZ-om vodili politiku iz „mračnih soba punih dima“. Građane ste držali u neznanju, a sada kada mi građane želimo transparentno izvješćivati o svemu – vi to ne želite! Želite se vratiti na staro. Svakako, vratite se, to je vaše pravo, ali ne lažite građane jer nisu to zaslužili.

-----------------------------------------------------------------------------------

A evo i malo opservacija Nezavisne liste - Volim grad pod Klekom:

ODGOVOR NA OBJAVU DOMITROVIĆA OD 11.02.

Istina je da smo tražili ukidanje tvrtke Poduzetnička zona d.o.o., a tada je SDP bio protiv toga. Zbog rezultata koje je do tada imala, mogla se je jeftinije voditi iz jedne od kancelarija u zgradi gradske uprave i sa jednim zaduženim službenikom. Ali sukladno postizbornom dogovoru to je odgođeno iz razloga što je bilo predviđeno da će Zona preuzeti upravljanje i vođenje poslova nad kompletnim Poredicama, te svim poslovnim prostorima u vlasništvu Grada. Zbog tih novih okolnosti trebalo je odgoditi ukidanje PZOG d.o.o.

Konstrukcija koju je Domitrović plasirao, da je instaliranjem članova NL u NO PZOG. d.o.o. povećan trošak tvrtke za 55.000kn na godišnjoj razini, je najjeftinija podvala. Domitrović je ponovno iznio i veliku laž i to mu nije prvi puta da tako perfidno laže narod. Javno ga prozivamo zbog ovoga, a on neka dokaže suprotno. Trošak članova NO na godišnjoj razini iznosi 25.200,00kn neto.

Nevjerojatno je sa kojom lakoćom kreatori javnog mijenja (bolje reći spin majstori) u SDP Ogulin su spremni lagati i obmanjivati narod.

Nakon svega, uopće ne čudi što je tek radio nama koalicijskim partnerima. Npr. krajem rujna 2017. na inzistiranje Nezavisne liste, među koalicijskim partnerima je dogovoreno da se naknade članova NO svih gradskih tvrtki ujednače na 500 kn za članove i 600 kn za predsjednike. Nakon nešto manje od godinu dana saznajemo da predsjednik NO Vodovoda i kanalizacija d.o.o. i dalje prima mjesečnu naknadu od 1400kn dok ostali članovi i dalje primaju 1000kn naknade. Tek nakon vijećničkog pitanja našeg člana Jure Beline, javnog na sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnik ispunjava koalicijski dogovor. Sa godinu dana zakašnjenja i skoro 10.000kn više u džepu Ivana Vukovića, predsjednika NO Vodovod i kanalizacije d.o.o.

Pa koliki je taj dug Domitrovića prema Vukovićima, kojeg im on (preko nas Ogulinaca) mora vratiti?

I još mali osvrt na Domitrovićev komentar na našu prethodnu objavu:

Nije nas demantirao niti u jednom dijelu, a u nedostatku sadržaja, priču oko Radio Ogulina širi na vrijeme prethodne vlasti, te tadašnji sukob Dubravka Vuković - Jure Turković (HDZ) sada tovari na leđa Stipetiću.

Osim što narod smatra ovcama, očito nas smatra i ribicama.

#volimgradpodklekom.

Nastavak slijedi.......crying

 

12. 2. 2019.

Nebojša Magdić