POLITIČKI SHOW. IZ KOALICIJE U KRIZU - II DIO

 

Kriza vlasti bukti. Ratuje se priopćenjima i komentarima na priopćenja. Tuče se iz svih mogućih verbalnih oružja. U toj političkoj dramoleti, zapravo je besmisleno sudjelovati. No kad sam se već uvalio u govna, onda valja pratiti što će se dogoditi. Ako zbog ničega a onda barem zbog toga, da na jednom mjestu u arhivi imam dokument ove „političke veselice“.

 

 

Evo priopćenja gradonačelnika Domitrovića:

 

"Nedolaskom predstavnika HDZ-a i DSS-a na sastanak radi dogovora oko izbora novog predsjednika i podpredsjednika Gradskog vijeća nastavlja se opstrukcija rada gradske vlasti i gradskih projekata. HDZ radi upravo suprotno od onoga što su na konferenciji za medije, održanoj povodom prekida prošle sjednice Gradskog vijeća, izjavili da će raditi. Čini se da je nekima krivo što je Ogulinu konačno krenulo na bolje.

Sastanku na kojeg sam pozvao predsjednike klubova vijećnika, predsjednika i podpredsjednika Gradskog vijeća u ostavci i aktualnu podpredsjednicu Gradskog vijeća, odazvali su se samo predsjednik kluba vijećnika SDP-a Bojan Prebežić i predsjednik kluba nezavisnih vijećnika Željko Stipetić. Nisu se odazvali predstavnici HDZ-a i DSS-a. Zbog toga nikakvi zaključci nisu doneseni niti su postignuti bilo kakvi dogovori.

Sastanak sam sam sazvao u dobroj vjeri, obzirom da su politički suparnici izjavljivali kako im je interes da grad i dalje funkcionira, da se nastave projekti na dobrobit građana, itd. Međutim, kao što vidimo, ovo se u praksi nije pokazalo tako, pa će se daljnji rad Gradskog vijeća organizirati sukladno Poslovniku o radu".

 

 

Iz HDZ-a na prozivke gradonačelnika odgovaraju:

 

Opet stare i iskušane metode! Neistina, medijska manipulacija i blaćenje drugih! SDP-ov gradonačelnik opet ne govori istinu! I na svojoj facebook stranici, ali i na službenoj stranici Grada Ogulina tvrdi da je pozvao predsjednike stranaka na sastanak. Njegov ga poziv demantira. Na sastanku nije želio predsjednika HDZ-a! Očito gradonačelnik i SDP niti ne smatraju HDZ strankom!
Nakon sastanka opet napadi prema HDZ-u i optužbe za opstrukciju i moguće nove izbore. Podsjetimo, Domitrović je raskinuo koaliciju tjedan dana prije „famozne“ sjednice Gradskog vijeća! Zašto tada nije sazvao sastanak? Izazvao je krizu vlasti i čekao sjednicu da medijski manipulira i glumi žrtvu! A i pravi vođa SDP-a je prvi razotkrio stvari. Raskinuo koaliciju, izvrijeđao HDZ i najavio izbore! Sad su drugi krivi?!
Zar će jedini odgovor SDP-a i aktualnog gradonačelnika za sve njihove pogreške i loš rad uvijek biti traženje krivca u „nekom drugom“?! HDZ, koalicijski partneri, žitelji Ogulina… Tko je sljedeći krivac???
Također, nećemo prihvatiti ovakav način političke komunikacije. Vi (SDP) nastavite optuživati sve oko sebe, a mi nastavljamo zajedno sa svim Ogulincima i Ogulinkama raditi za bolji život svih nas. Naš Ogulin i svi žitelji bilo koje stranačke opredijeljenosti nisu zaslužili ovakve "prljave igre" aktualne SDP-ove vlasti i HDZ neće sudjelovati u njima.

 

I „prva violina“ županijskog SDP-a, Ivan Vuković, uključio se u diskusiju.

 

Može se reći da su maske pale. Odbijajući poziv za razgovor, izgovorom "nećemo sudjelovati u ovom igrokazu", šef HDZ-a Lipošćak je potvrdio što mu je cilj. Kakvo Gradsko vijeće, kakav Proračun, Odluke, Projekti... Ništa nije važno. Važno je srušiti SDPovog Gradonačelnika, ne birajući sredstva. Gradonačelnika se može smjenjivati. Uostalom to opozicija i treba raditi. Ali kako smijeniti Domitrovića kad sve govori da je na pravom putu da izvuče Grad iz depresije? Domitrović je pokrenuo Retenciju s mrtve točke, rješava Pučko, Zona se nema više kamo širiti pa i tu je uspješan, Poredice, Struga, Sodol... Misli logično kolega Lipošćak da ako sad ne smjene Domitrovića, kasnije će to biti nemoguća misija. I u igrokazu koji je dogovorio u Oštarijama sa Ljubojevićem , a Stipetić sa Jeličem u Josipdolu , došli su u situaciju da više ne znaju bili se konačno odredili ili bi još malo mudrovali. U cijeloj operaciji previdili su da je Proračun za 2019. bitan. Kroz Proračun se vidi politika onog tko upravlja Gradom i vide se namjere. Dakle , da je HDZ htio mogao je (a i još može , ako žele) amandmanima popraviti Gradonačelnikov prijedlog i tako dati svoj doprinos boljitku Grada. Oni su se odlučili na opstrukciju Gradskog vijeća . Namjera je jasna . Izazvati izbore za Gradonačelnika. Vijeće ih ionako ne zanima. Da zaključim , cilj je jasan, posljedice će osjetiti svi. Posebno ekipa Ljubojević - Stipetić, koje je HDZ kao i uvijek dosad, fino nasanjkao. A narod , narod će to sve uredno platiti i naplatiti na izborima.

 

 

U svom komentaru, Vuković je čini mi se neoprezno dao dosta prostora da mu se odgovori i obore neke njegove tvrdnje. „Nezavisni“ iz Volim grad pod Klekom to su naravno odmah iskoristili. Po običaju su dugi ali vi i onako ovo čitate jer namate pametnijeg posla. Pa izvolite.

 

KOJA MANIPULACIJA - reakcija na istup g. Ivana Vukovića, predsj.žup.organizacije SDP-a, kojeg prenosimo u prilogu

Čitamo i slušamo što piše SDP i njen čelni čovijek u našoj županiji.
Kako to lijepo zvuči, kako to izgleda bajno, no kada se podvuče crta i kada se treba napisati zaključak, onda je zaključak ovakav: SVJESNA I NAMJERNA MANIPULACIJA
Zašto takav zaključak? Pa odgovor je vrlo jednostavan.

"Trubi" i "galami" gospodin Vuković ovo:
- ''...rješava Pučko, Zona se nema više kamo širiti pa i tu je uspješan, Poredice...''

Da gospodine Vuković, točno je da se rješava Pučko i širi Zona, kao i Poredice.

No sa širenjem zone i punjenjem iste, kakve veze SDP ima s tim?? NEMA NIKAKVE VEZE!
Od Zone ste digli ruke, jer u njoj nema "ušura" i zbog toga kaj "zjapi" prazna i zbog toga jer je to "lupanje" novaca bez veze.
Zona se širi, da, širi se. No to nema nikakve veze sa SDP-om. Popunjena je zbog tvrtke "Bjelin". Proširenje Zone na dodatnih 40ha (oko čega se gradonačelnik Domitrović toliko potrgao od posla) je ostvareno izmjenama i dopunama UPU6 - urbanističkog plana uređenja Poduzetnićke zone Ogulin koje su stupile na snagu 2012. godine (gradonačelnik je izabran 2017. godine). Trenutno je u postupku parcelacija navedenog zemljišta i prijenos vlasništva na ukupno 47ha sa RH na Grad Ogulin. Svu koordinaciju i komunikaciju sa Ministarstvom državne imovine obavlja osobno direktor PZ Ogulin. A zašto ne gradonačelnik Domitrović? Zato što si je pismom MIDIM-u zatvorio sva vrata i tamo je ''persona non grata''.

- Poredice, opet ista priča, kakve veze imaju Poredice sa SDP-om? NIKAKVE veze nemaju sa SDP-om. Da SDP nije fulao sa rješenjem (kojeg je i platio), novog dječjeg vrtića uz obalu rijeke Dobre, ne bi Vas ni zanimale. I umjesto da se uspije nešto riješiti, opet krivi potez. Optužili ste druge za svoje propuste. Uspijeli smo ishodovati dokumentaciju da se može prijaviti na natječaj izgradnja novog dječjeg vrtića u Poredicama, a u prosincu će Vlada RH darovati zemljište za izgradnju dječjeg vrtića. Kako prije, tako ni sada, Poredice ne zanimaju SDP.

- Pučko se završava i radi se u Pučkom.
Da, istina je, no kakve to veze ima sa SDP-om? NIKAKVE.
Nakon izbora, niti čuti niste htjeli za Pučko, ko vrag od tamjana ste bježali od Pučkog, iako ste četiri godine ranije galamili i vikali protiv Pučkog. Ni čuti niste htjeli o Pučkom. "Uvalili" ste nama taj "vrući krumpir". A sad stručna i kvalitetna ravnateljica zajedno sa isto tako stručnim upravnim vijećem radi kvalitetan posao.

I za jedno i za drugo i treće, MI SMO PREUZELI ODGOVORNOST, a rezultati su vidljivi.

Ovdje još nešto, a kaj nema veze s nama, pošto nismo bili odgovorni za taj segment, no smatramo da je bitno istaknuti. Pišete "....retenciju je Domitrović pokrenuo s mrtve točke..". Gordo to zvuči, a istina je "voda duboka". Ovdje samo naznaka, zašto ste promijenili preko noći mišljenje, pa umjesto SKG-a, "uzeli" sebi Vodovod i kanalizacija? Logika je jednostavna, sa i oko smeća, treba i trebati će delati, a biti će nepopularno (svjedoci smo toga upravo sada), a u "Vodovodu", raditi će se retencija, čiji radovi vrijede skoro 100 miliona kuna.  ( 185 milijuna kuna - opaska N.M ) Pa koja je logika? Kako će to gordno zvučati - NAPRAVILI SMO RETENCIJU, to je za javnost, a bit je malčice drugačija, delati će se, biti će i "ušura".

Gospodine Vukoviću, Vi i SDP ste raskinuli suradnju sa nama. Vi ste doveli do ove situacije. Da ste imali stvarne namjere da činite nešto za opće dobro, onda nakon raskidanja suradnje ne bi krivili sve oko sebe, već bi predsjednik SDP-a Ogulin, D. Domitrović pozvao predsjednika HDZ-a Ogulin, T. Lioošćaka na dogovor, i riješili ovu situaciju koju ste sami napravili. To bi bilo od interesa, a mi bi vas podržali, kao što smo rekli.

Zašto ste to napravili?
Pa stvar je vrlo jednostavna. U ovih godinu i pol, putem OG portala i radio Ogulina napravljena je vrhunska medijska kampanja kako bi se prikazalo da samo SDP i gradonačelnik delaju, a mi smo prikazani, kao diletanti, neradnici, zakrpe i slično (pa već godinu dana pričate o tome kako ćete nas otkantati).
Na tome Vam kapa do poda. Kad je tome tako, procjenili ste, sad il nikad. Narod nam vjeruje i rezultati se vide, a sve smo to mi, SDP napravili. Sad idemo "razj...." suradnju sa onim diletantima i budalašima sa Nezavisne liste, sebi pripisati uspjeh, njih proglasati nesposobnima, a medijski ćemo to ''upakirat i uvalit'' narodu.

Zašto baš sada?
Vi ste prevelik "politički mačak" da išta prepustite slučaju.
Odlučili ste, iduće godine ćemo ojačati svoju poziciju u Vijeću. I odluka je pala.

PREKIDAMO s diletantima i budalašima!

No, kako bi se ipak osigurali za izbore, jer ipak je teško "dobiti" 9 vijećnika, pronašli ste i svoje " nove", a zapravo "stare" Srbe.
Gdje ste ih našli? Pa nigdje, sami su došli i surađujete već podosta vremena s njima. Kako se oni zovu? Ne zovu se, imaju stranku koja se zove SDSS. Sada kad je "stari lav", ušao i fomalno u stranku, kao "mlada snaga" i budućnost te stranke, bal može početi. I, počeo je.

I kaj sad?
Niš, vi ste sigurni da će te osvojiti 7 - 8 vijećnika i SDSS 1 ili 2 i to je to. Presložili ste vijeće, osigurali leđa gradonačelniku i nakon toga ostvaren je Vaš prvi strateški cilj, Vaš mirni odlazak prema Saboru RH.

Tu sva priča staje, a dalje nastupa SDP-ov bal, maskenbal, igrokaz koji će sad trajati. Javno ćete malo "pljuckati" jedni druge, a u "slobodno vrijeme", Vi sve druge oko sebe.

Vrijeme će pokazati.
No, ono kaj Vam se definitivno mora priznati gospodine Vukoviću (iako Vi to znate i sami si tako tepate), Vi ste maher manipulacije, istinski "spin doktor" (i na taj način, razvili ste sjajan biznis) te Vam za to svaka čast i još jednom "kapa do poda" zbog toga.

Jedino je pitanje, koliko ćete dugo to još moći biti?

P. S. I da, kako Vi volite ponekad reći (ovisi da li Vam paše il nepaše) "Ki će to platiti"? Pa da nebi baš u svemu bili protiv Vas, ovdje se slažemo sa Vama, da građani će platiti".

 

 

A na komentar Vukovića, osvrnuo se i čelnik ogulinskog HDZ-a Tomislav Lipošćak. Kao da se "vrgnil" u "Volim grad pod Klekom", i njegov post je poprilično dugačak. Valjda ste sačuvali malo strpljenja za kraj, da i to pročitate.

 

ZA SVAKI DOBAR RAZLOG LAGANJA, POSTOJI JOŠ BOLJI DA SE KAŽE ISTINA!

"Ponovno se oglasio pravi šef ogulinskog SDP-a i osoba koja uistinu vodi grad. Gospodin Ivan Vuković ne bira riječi napadajući i vrijeđajući HDZ i mene osobno. Predbacuje da nam nije stalo niti do proračuna, niti do projekata. Osobito je interesantna optužba zbog nedolaska na sastanak na koji me gradonačelnik nije želio pozvati!
Ponovit ću još jednom, SDP-ov gradonačelnik raskinuo je koaliciju gotovo tjedan dana prije „famozne“ sjednice. Nije tada sazvao sastanak zbog krize vlasti. Zašto? Zato jer je bilo bitnije uhvatiti koji politički poen medijski manipulirajući nakon sjednice i glumeći žrtvu. Gdje je tada bila briga za Ogulin, proračun i projekte? I odmah nakon toga i Vuković i Domitrović i Vukelja zazivaju izbore i jasno govore da su oni sami inicirali krizu!
U ovoj predstavi SDP-a ne želimo sudjelovati, ali sigurno nećemo dozvoliti da građani i grad budu žrtve ovakve loše SDP-ove vlasti. Naša je obaveza raditi za boljitak građana, a ne sudjelovati u stalnim sukobima SDP-a i njihovih koalicijskih partnera.
Dok se lokalna SDP-ova vlast bavila „dvorskim bitkama“ i „igrama prijestolja“, mi smo radili za Ogulin bez obzira tko je na vlasti.
Sa županijske razine Ogulin je obuhvaćen nizom višemilijunskih projekata i programa projekata „407 za 047“. Nabrojat ću samo one najvažnije: energetska obnova i nabava dijagnostičko – terapijske i ostale medicinsko tehničke opreme u Domu zdravlja, konstantna ulaganja u školstvo – energetska obnova većine škola, nove kotlovnice, nabava informatičke opreme i sl; projekti Susret s rijekom i Utvrde i dvorci Karlovačke županije, ulaganja sa pozicije Županijske uprave za ceste i naravno, velika uloga u dovršetku Retencije Ogulin. Županija se uključila u rješavanje imovinsko – pravnih odnosa i tzv. „Ogulinski model“ primjer je drugima.
Sa pozicije zastupnika u Hrvatskom saboru u svakodnevnom kontaktu sa državnim institucijama i ustanovama lobirao sam za naš grad i projekte. Kroz rasprave, ali i kroz niz sastanaka s ministrom pravosuđa osigurali smo ostanak Stalne službe Općinskog suda u Ogulinu. I u Hrvatskom saboru tražio sam da obrana od poplava Grada Ogulina postane strateški projekt i da se pronađe način da se i dodatni timovi ljudi uključe u rješavanje imovinsko – pravnih odnosa. Sve je to učinjeno u proteklih godinu dana, štoviše, u proceduri je i Zakon o Projektu obrane od poplava u slivu rijeke Kupe. I ovotjedni, zadnji u nizu sastanaka s ministrom državne imovine donio nam je odluke o darivanju zemljišta u Poredicama za gradnju dječjeg vrtića i rekonstrukciju cesta, a postupak darivanja dodatnih 47 ha zemljišta u Poduzetničkoj zoni pri samom je kraju. Zahvaljujući suradnji s Hrvatskim šumama, naš rasadnik postaje samostalna organizacijska jedinica i centar za proizvodnju sadnica za sanaciju šuma Gorskog kotara. Problematikom brdsko – planinskog područja dosta sam se bavio što je rezultiralo i mojim imenovanjem u skupinu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU zaduženu za tu problematiku. Obilaznica, obrana od poplava, fond fiskalnog izravnanja te mnogi drugi projekti samo su neki u nizu benefita koje zahvaljujući ovoj vladi Ogulin koristi ili će koristiti u skoroj budućnosti.
O ulozi državne razine i naklonosti prema Ogulinu dovoljno govori da se zahvaljujući radu ministarstava i Hrvatskih voda nalazimo pred početkom radova ukupne vrijednosti više od 180 milijuna kuna. Naravno riječ je o Retenciji Ogulin.
I usprkos svemu navedenom HDZ je konstantna meta na svim razinama. A koji su to projekti kojima se „kiti“ SDP i gradonačelnik? Oni državne ili županijske razine? Oni započeti u prethodnom mandatu? Ili oni koalicijskih partnera koje je odbacio?
Pametnome dosta…"

 

I to je sve za ovaj puta. Materijala za naredne emsije ove sapunice, biti će još. Zapravo, ima ga napretek. Budite sigurni. Svatko od sudionika ove zabavne serije, ima u rukavu još po nekog aduta. Nisam tu da dijelim savjete, ali malo više uvažavanja i tolerancije ne bi bilo naodmet. U interesu građana.

 

30. 11. 2018.

Nebojša Magdić

 

 

 

Komentari  
#1 Koby 2023-03-17 10:41
affiliate marketing strategies for beginners
health blog income models
health blog profit strategies
passive income through affiliate marketing

Feel free to visit my website: supplements for immune system affiliate program: https://demo.paganprideofeasttn.org/community/profile/vilma01p9829800/
Citat
#2 Viola 2023-03-24 22:30
Cheapest source for diabetes medication delivery Online pharmacy with discreet shipping
Order Prandin without a prescription and free shipping Cheap medication for diabetes
without prescription

my page ... Cheap Actoplus online
pharmacy: [censored]magazine.a llotraining.com/comm unity/profile/bonnya zz5756566/
Citat
#3 Shana 2023-06-28 12:14
Why viewers still use to read news papers when in this technological globe everything
is existing on web?

Feel free to surf to my page; Taren: https://bizli.site/end-of-ramadan-celebrating-eid-al-fitr-with-family-community-and-charity/
Citat
#4 Jonnie 2024-04-15 22:00
You made some decent points there. I looked on the web for more info about the
issue and found most individuals will go along with your views on this site.



Have a look at my web page; sales mobil: https://www.toyotabekasi.autos/
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi